Szia! Sok szeretettel köszöntelek a blogon. Célom, hogy minél több gyakorlati, hasznos tippet gyűjtsek össze baba-mama-gyerek témában, ezzel egy kis támaszt nyújtva az elbizonytalanodott újdonsült és tapasztalt Anyáknak.

Miért Született Anyák a blog neve?

 

Szerintem nagyon kevés olyan nő van, aki Anyának születik – főleg manapság. Ez egy óriási kihívás és totál új terep. Millió kérdése van egy újdonsült Anyának, az információ dömping pedig óriási. Szeretnék egy jól kereshető, mégis olvasmányos felületet adni Nektek, amit reményeim szerint egy idő után együtt írunk majd.

Nem vagyok Született Anya!

 

Amikor a férjemmel elkezdtük tervezni az életünket és a családunkat, gyakorlatilag semmi tapasztalatom nem volt kisbabákkal kapcsolatban. Egy-két barátnőmnek volt már kisbabája, ők hatalmas támaszt is jelentettek, de például még soha nem vigyáztam egy kisbabára vagy kisgyerekre egyedül. A keresztlányunk másfél éves volt, amikor született Márk, még 10 percig lekötnöm is kihívás volt. Ámulva néztem a barátnőmet, hogy mennyi ötlete van, mit játsszon a babával, és hogy egyáltalán milyen szuper babajátékok vannak. Akkor még egyáltalán nem ebben voltam, nem állt rá még az agyam.

Amikor megszületett Márk egész egyszerűen fogalmam nem volt mit csináljak vele. Nekem kellett pár nap, hogy megszokjam az új szerepet, megismerjem Márkot és felfogjam, hogy néznek majd ki a napjaink, mi a teendő.
Minden kihívás volt, rengeteget bénáztunk a férjemmel, a fürdetéssel, a pelenkázással, az altatással, a baba jelzéseinek megértésével és az aggódási szintek beállításával.
Egyszer amikor pár hetes volt Márk, éjjel nagyon sírt és volt egy 37,5-es hőemelkedése, amire közölte a férjem, hogy ha nem megy le pár perc alatt, akkor be kell menni az ügyeletre…
Rá akartuk szoktatni Márkot, hogy tudjon alapzajban is aludni és esténként, amikor szegény újra és újra felébredt, végül rájöttünk, hogy talán nem kéne mellette akciófilmet nézni…
A szokatlan nem alvástól állandóan kimerültek voltunk és az első 3 hónap elég feszkós volt. Utána elkezdtünk belerázódni és mire 1 éves lett Márk, minden flottul ment. Nekünk az 1 éves kor a lélektani határ, ami már Áron is betöltött, és így már egész “élhető” a helyzet.

Szép lassan tanultunk bele az új szerepekbe, és kialakult az új életünk. Született Anya és Született Apa vált belőlünk. Talán a leglényegesebb tapasztalatom, ami ide kapcsolódik és amit mindenképpen szeretnék elmondani, az, hogy egy Anya (és egy Apa) mindent megold. Ha ott áll a “probléma” előtt az ember és nincs segítség, nincs hova kapni, valahogy kitalálja mi a megoldás, vagy éppen például hogyan kell bepelenkázni egy apró-pici babát – még akkor is, ha még soha nem látott közelről pelenkázó asztalt.

Vannak olyanok, akik Született Anyák és olyanok akik nem azok, de azzá kell válniuk az előttük álló feladatok miatt. Legyünk együtt magabiztos Született Anyák! Tarts velem!

Belőled hogy lett “Született Anya”?

Olvass tovább

Ha szeretnél további cikkeket olvasni a témában,
kattints az alábbi gombra és nézd meg az összes blogbejegyzést.